Rens dine tagrender regelmæssigt

Nedløbsrør med en stoppet tagrende

Alle husejere kender det der med, at tagrenderne skal tømmes for skidt og nedfaldent løv. Det kan være en temmelig anstrengende og træls opgave, men så er det jo godt, at der findes firmaer, der er specialister i blandt andet at rense tagrender.

Sørg for at få det gjort, inden frosten sætter ind, så der ikke risikerer at komme frostskader på tagrender og nedløbsrør.

Hvorfor skal tagrenderne tømmes?

Det er der flere gode grunde til, at de skal.

Først og fremmest skal de tømmes, fordi de fungerer bedst, hvis de er helt tomme. Der kan falde forskellige uvelkomne ting ned i tagrenderne. Det kan være løv, gran- eller fyrrenåle, smågrene stumper af tagmørtel, snavs eller andet.

Når der ligger noget i tagrenden, bliver det vanskeligt for regnvand og smeltevand at rende ned i nedløbsrøret. Kan det ikke det, så kan vandet forårsage skader på tagrenden. Det kan være i form af fugtskader eller frostskader.

Når først der er kommet revner i nedløbsrør og tagrender, så må det skiftes ud. Det er en meget større opgave og udskrivning end at få renses tagrenderne.

Hvilke andre skader kan der ske?

Hvis vandet ikke kan rende ned til nedløbsrøret, så vil det overskydende regnvand rende ud over kanten af tagrenden. Det vand kan gøre skader på vinduer, murværk og sokkel.

Derved ender vandet omkring huset, hvor det jo gerne skulle føres væk fra. For meget og for hyppigt vand tæt på huset kan skade soklen – og det er noget skidt. Tagrenderne skal jo netop sørge for, at vandet holdes væk fra huset.

Husk også at tjekke nedløbsrøret

Et nedløbsrør kan også blive tilstoppet. Hvis skidt og blade ikke bliver fjernet fra tagrenderne, så ender det i nedløbsrøret. Skulle det ske, at det stopper til, så vil vandet ikke kunne komme ned i røret, og det vil derfor plaske ud over kanten af tagrenden.

Derfor er det vigtigt også at tjekke, hvordan det ser ud med passagen igennem nedløbsrøret. Er det stoppet til, så må det renses, så vandet igen kan rende frit ud.

Lav en aftale med nogle professionelle

Sidder dine tagrender meget højt eller på steder, hvor det er svært at komme til – eller foretrækker du at betale dig fra at få klaret den opgave, så kunne du for eksempel kontakte Algespecialisten og få en pris på det. De har blandt andet har tagrenderensning som et af sine specialer.

De vil kunne rykker ud med deres stiger og øvrigt udstyr og kunne rense dine tagrender og dit nedløbsrør. De kan komme til alle tagrender, og de bliver renset helt perfekt.

Hvor tit skal tagrenderne renses?

Du kan kontakte dem for en aftale, som evt. kunne være sådan, at de kom en gang om året og fik renset det hele godt igennem.

Det er et fint interval med en gang om året – og gerne om efteråret, når bladene er faldet af træerne.

Med sådan en abonnement-aftale, så behøver du slet ikke at tænke mere på det. Så kører det bare – og det bliver klaret perfekt og til tiden.

Dine tagrender holder længere

Hvis du sørger for, at tagrender og nedløbsrør bliver vedligeholdt regelmæssigt, så sørger du samtidig for, at de holder længere.

Så undgår du, at de frostsprænges eller bliver porøse af at stå konstant under vand, så de slår revner.

Nedløbsrøret kan også risikere at blive frostsprængt eller vriste sig ud af sine beslag, hvis det stillestående vand i det udsættes for frost.

Så alt i alt betaler det sig på alle måder at holde tagrenderne fri for uvedkommende gæster. Både på den korte og den længere bane giver det meget god mening at få det gjort.