Gode idéer til din næste havefest

Havefest med dækket bord

Det er populært at udnytte sit eget hjem og have til at holde fester og store middage i forbindelse med højtider og andre særlige lejligheder.

Selvom man kan leje et lokale, når der kommer mange gæster, er der mange, der foretrækker at holde festen derhjemme.

Det er super hyggeligt, og meget mere personligt, men på den anden side er der også langt mere planlægning, og så kan selve festen være hård for værterne, der skal sørge for det hele selv.

Drikkevarer på en anderledes måde

Drikkevarerne er en kæmpestor del af ethvert større selskab, så det er selvfølgelig ikke noget, man skal have mangel på.

Ønsker man noget anderledes end den klassiske løsning, hvor alle drikkevarerne ligger på køl i et køleskab, der er stillet frem, kan man prøve cocktailcatering. Catering er den perfekte løsning, hvis man vil skabe liv og god stemning til festen, og så løber man ikke tør for drikkevarer.

Serveringspersonale

Alle, der har holdt en havefest eller enhver anden fest derhjemme, er nok klare over hvor meget arbejde, der følger med. Det gælder ikke kun alt planlægningen op til festen, men også alt det, der skal holdes styr på under festen.

Man kan med fordel hyre serveringspersonale til at servere og tage sig af alt det praktiske med hensyn til maden og drikkevarerne under middagen.

Vælger man at hyre serveringspersonale, vil man opdage, at man får langt mere tid til selv at nyde festen og være til stede. Man slipper for at skulle stresse rundt og får masser af tid til at snakke med alle gæsterne.

Lej et festtelt

Ikke alle har plads til at holde en større fest indenfor i hjemmet. Når der skal være plads til borde, stole og alt det andet uden at det bliver for klemt, kan det knibe med at få plads i den gennemsnitlige stue.

Derfor er det en rigtig god idé at leje et festtelt, som kan stå ude i haven. På den måde har man masser af plads til det hele, og festen bliver stadig holdt derhjemme. Så må man bare håbe på godt vejr, og ellers er det ikke et stort problem af varme teltet op og holde det tørt.

Lån service

Det kan være lidt af en udfordring at få skaffet nok tallerkner, bestik, glas og kopper til et stort selskab.

De færreste har nok service derhjemme, og selvom man sagtens kan købe billigt ind og have det stående, er det alligevel rart at kunne komme af med det efter festen, så man ikke skal finde plads til det derhjemme bagefter. En god idé er at låne eller leje det.

Det kan man gøre masser af steder – måske kender man nogen, der har service til et større selskab stående, eller også kan man leje det. Det er let at leje det, da det kan fås til at god pris, og da de højeste krav er, at man rengør det nogenlunde efter brug.

Få isterninger udefra

En af de vigtigste ting til en havefest, er selvfølgelig drinks og andre drikkevarer, og der er nok ikke nogen, der er i tvivl om, at drikkevarerne smager bedst, når de er iskolde.

Derfor skal man selvfølgelig have en masse is liggende, så man kan holde det hele koldt. Men når der kommer mange mennesker, kan det være svært at forestille sig, hvor man får så meget is fra. Derfor skal man besøge istilfest.dk hvor man kan købe isterninger og knust is til store selskaber.

Man behøver ikke at bekymre sig om at løbe tør for is, da man får rigelige mængder leveret i termotønder, så det kan holde hele aftenen.

Løsninger til musik

Der er naturligvis ingen fest uden musik. Lige meget om der er lagt op til, at man skal feste igennem, eller om det blot er en hyggelig aften i godt selvskab, så skal der være musik.

Anskaf nogle gode højtalere, der giver god lyd i hele lokalet eller teltet. Sådan nogle kan man låne, hvis man kender nogen, der ejer nogle, eller man kan vælge at leje dem.

Lav en god playliste på forhånd, og sørg for at der er en god variation af musik, så de fleste gæster vil kunne lide musikken.

Man kan også lade gæsterne komme med input til playlisten på forhånd eller under festen, så man er helt sikker på, at der bliver spillet noget musik, der vil falde i god jord hos gæsterne.